Kancelar Šreder popularniji od Madone

Nemački kancelar Šreder je, potpuno neplanirano, postao najpopularniji pevač u svojoj zemlji i lako bi mogao da zaradi milion i po maraka na svom hit singlu. Priča ide ovako. Kancelar je prošlog leta, na kraju jednog dugog, toplog dana, koji je proveo obilazeći Istočnu Nemačku, u šali izjavio: „Dajte mi bocu piva pre nego što počnem da štrajkujem“. Prisutni novinar je tonski zabeležio ovu izjavu i, nedugo zatim, nemački komičar Stefan Raab je došao do snimka. Naravno, ideja o semplovanju se odmah nametnula, tako da je vrlo brzo u prodavnicama osvanuo singl čiji je refren upravo predstavljala ova izjava. Pesmica je balada, urađena u country-and-western stilu, a njen naslov je pomenuta izjava.

I desio se neverovatan uspeh na top-listama! Singl koji je prodat u 360.000 primeraka, lansirao je Šredera na drugo mesto hit-lestvice, ispred Madonna-e i Britney Spears.

Šreder je zadovoljan uspehom, ali ipak ne namerava da unovčava svoje „pevačke“ sposobnosti: sav prihod pokloniće u dobrotvorne svrhe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.