Kao iz 1001 noći

Nije potrebno da trošite novac na novu garderobu. Dovoljno je da kupite ešarpe i marame – ne samo da se više isplati već ćete dobiti i bezbroj novih kombinacija.
Ovi raznobojni, lepršavi detalji, nalik na velove iz istočnjačkih priča, definitivno će uneti dah svežine u vašu garderobu. Marame mogu biti toliko velike da se možete celi umotati u njih, ali mogu imati i dimenzije najobičnije maramice. Možete da ih nosite u džepu, oko vrata, oko struka, na glavi ili prebačene preko ramena. Šta god da uradite s njima, sigurno nećete pogrešiti.
Ako ste ljubitelj marama, morate da znate i neka pravila o njihovom nošenju. Tako, na primer, marama u obliku kvadrata presavijena u trougao može bitno uticati na vaš izgled. Ako je samo prebacite preko ramena, učiniće da izgledate niži. Marama s napred vezanim čvorom optički će izdužiti vaše lice i vrat, a ako želite da postignete suprotan efekat, rešenje je jednostavno. Samo okrenite maramu, tako da vam čvor bude na leđima. Ešarpe od čipke ili svile dopuniće vašu svečanu garderobu, dok one od debljih materijala predstavljaju savršenu zaštitu od vetra i hladnoće. Taman za ove hladne i zimske dane.
Sigurno da se u vašim ormanima krije bar nekoliko marama koje možete da iskombinujete sa svojom garderobom. Ne zaboravite da su marame i ešarpe veoma važan modni detalj. Uz njih možete izgledati sportski, romantično, ali i veoma elegantno. Zato, stanite ispred ogledala i poigrajte se nekom od ovih kombinacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.