U trendu

Karneval u Riju krcat kondomima

Najveći i najpopularniji karneval na svetu će ove godine biti održan od 23. do 28. februara. Rio de Žaneiro će ponovo biti „poprište“ na kome će se ogledati najbolje plesne grupe Brazila i, mnogi kažu, najlepše žene na svetu.

Kada spominjemo žene, na slici je Valeria Valessa, simbol karnevala u Riu, samba-plesačica koja se prošle godine godine pojavila na naslovnoj strani magazina Rio, Samba and Carnival, koji se izdaje svake godine u toku trajanja ove fešte.

S obzirom na činjenicu da je festivalska atmosfera neobuzdana, vrućina velika, a svuda obnažena tela koja se njišu u ritmu sambe, brazilsko Ministarstvo zdravlja je pripremilo 20 miliona kondoma koji će biti besplatno deljeni pre i u toku trajanja karnevala. Najveći broj će biti podeljen pre početka fešte, diljem Brazila, a 3,1 milion u samom Riu, tokom najluđe nedelje u godini.

Karneval u Riu je upravo poznat po slobodnom ponašanju učesnika, pa je dobio i nadimak – Festival poljubaca. Pošto nisu samo poljupci u pitanju, a tamošnje Ministarstvo zdravlja vodi intenzivnu anti-AIDS kampanju, pored velikog broja kondoma, biće podeljeno i više miliona maski u obliku ovog zaštitnog sredstva. „Ekstatično raspoloženje i alkohol uklanjaju barijere i ljudi u tim trenucima zaboravljaju na zaštitu. Ovako će potrebu za njom stalno imati na umu“, objašnjava portparol Ministarstva zdravlja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.