U trendu

Kinez osuđen jer je na smrt uplašio 1.100 komšijskih pilića

PEKING – Kinez identifikovan samo po prezimenu Gu osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što se ušunjao na imanje svog komšije i na smrt uplašio 1.100 pilića.

Gu se ušunjao na farmu pilića svog komšije Džonga i upotrebio baterijsku lampu da uplaši piliće, koji su pobegli u ugao kokošinjca gde su gazili jedni preko drugi pokušavajući da pobegnu, što je dovelo do njihovog uginuća, preneo je Foks njuz.

Incident se dogodio tokom svađe između dva suseda koja je počela u aprilu 2022. godine, kada je Gu posekao Džongovo drveće bez njegove dozvole.

Džongova supruga je zatim odvukla drveće, što je razbesnelo Gua.

Gu se onda jedne noći ušunjao na Džongovo imanje i preplašio piliće baterijskom lampom, što je dovelo do toga da je 500 pilića pobeglo u ćošak i uginulo jer su zgnječili jedan drugog.

Policija je uhapsila Gua i naredila mu da plati Džongu 3.000 juana, ili otprilike 436 dolara, ali Gua to nije odvratilo.

Gu se vratio na Džongovo imanje po drugi put i upotrebio istu taktiku, zbog čega je uginulo još 640 pilića, izvestio je „Čajna dejli“.

Prema kineskim vlastima, otprilike 1.100 pilića koji su uginuli u dva incidenta vredelo je oko 13.840 juana, ili oko 2.015 dolara.

Sud u okrugu Hengjang, koji se nalazi u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, presudio je u utorak da je Gu namerno prouzrokovao imovinski gubitak Džongu.

Sud je Gua osudio na šest meseci zatvora, odnosno godinu dana uslovno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.