U trendu

Knjiga iz toaleta

Prvo izdanje knjige čuvenog prirodnjaka Čarlsa Darvina pronađeno je na polici – i to ni manje ni više nego – u toaletu! Ma koliko vam neverovatno zvučalo, ipak je istinito.
Zvanični predstavnici jedne aukcijske kuće iz Londona stavili su na prodaju retko prvo izdanje dela Čarlsa Darvina pod nazivom "Poreklo vrsta". Zanimljivo je da je knjiga pronađena u toaletu za goste, kod jedne porodice u južnom delu Engleske.
Predstavnici poznate aukcijske kuće "Christie’s" kažu da je ova knjiga – jedan od oko 1.250 primeraka koji su prvi put štampani 1859. godine – bila na polici u toaletu jedne porodice iz Oksforda.
Ova retka knjiga biće stavljena na aukciju na 150-godišnjicu izdavanja ovog čuvenog dela. Predstavnici kuće "Christie’s" kažu da će knjiga najverovatnije biti prodata za oko 60.000 funti (što je oko 99.000 dolara). Ko bi rekao da se toliki novac može naći baš u toaletu!
Darvinovo delo "Poreklo vrsta" naglašava njegovu teoriju o prirodnoj selekciji – što je temelj za moderno razumevanje evolucije.
Proslave koje su ove godine organizovane širom sveta obeležavaju godišnjicu – 200 godina od rođenja Čarlsa Darvina.
Proverite koje stvari držite po toaletu – nikad se ne zna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar