Koliko košta razvod?

Kod nas je razvod sitnica. U belom svetu naknadna pamet skupo se plaća. Evo nekih primera bogataša koje je razvod zamalo doveo do prosjačkog štapa.

Predsednik koncerna „Vijakom“, Samer Redston, isplatio je svojoj supruzi Filis 2002. godine neverovatnu sumu od 1,41 milijardu evra posle razvoda. Rupert Merdok, australijski medijski magnat, razveo se od supruge Ani 1999. godine. Sloboda ga je stajala 1,41 milijardu evra. Adnan Kašogi, bivši trgovac oružjem, platio je svojoj prelepoj supruzi Soraji daleke 1982. godine 736 miliona evra za potpis na papiru za razvod. Majkl Džordan, legenda američke profesionalne košarke, razveo se 2003. Njegova supruga Hanita tražila je i dobila 198 miliona evra. Ista 2003. bila je kobna i za bankarski račun Džeka Velša, predsednika „Dženeral elektrika“. No, sloboda ima cenu kada može da se izdvoji 147 miliona evra za nju.

Čuveni filmski reditelj Stiven Spilberg doprineo je ovoj listi najskuplje plaćenih razvoda sveta sumom od 103 miliona evra. Bilo je to još 1989. godine. Mušku glumačku elitu koja je slavu stekla ne samo ulogom u filmovima već i skupo plaćenim razvodima predvodi Kevin Kostner. Godine 1994. razvod ga je koštao 66 miliona evra. Pet godina kasnije Majkl Daglas je supruzi Dijandri keširao 37 miliona evra, a te iste godine Aga Kan potrošio je 44 miliona evra da bi ga njegova Sali Kroker ostavila na miru. Poslednji na top-listi deset muškaraca koji su skupo platili pogrešnu ženidbu jeste pevač Fil Kolins. Razvod ga je koštao 37 miliona evra 1994. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.