U trendu

Koliko ste dobri u matematici: Pronađite vrednost svake kapice za manje od 60 sekundi

Da li ste dobri u matematici ili zaslužujete kapu za gluposti? Da li ste znali da je kapa za gluposti zaista postojala i da nije bila zabranjena sve do 1806. godine? Zaista, ova kazna se doživljavala kao pogrdna i smešna za nosioca. Pronađite tačan odgovor na ovaj test i moći ćete da kažete da ste sjajni u matematici.

Kako da pronađete vrednost svake kapice?

Ovaj test iz matematike je odličan način da vežbate svoj analitički um i razvijete svoje matematičke veštine. Za pronalaženje tačnog odgovora potrebno je razmišljanje i dobra dedukcija.

Pronalaženje vrednosti svake kapice takođe zahteva poznavanje osnovnih matematičkih operacija, kao što su sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje.

Igrajući ovaj matematički izazov, možete poboljšati svoje intelektualne veštine i naučiti da brže računate. Uz malo vežbe i odlučnosti, ova vrsta zadatka će za vas biti dečja igra.

Koje operacije treba uraditi?

Da biste pronašli rešenje za ovaj problem, neophodno je slediti metodički pristup. Pre svega, potrebno je početi sa analizom operacija u celini i raščlanjivanjem svake linije. Ovo vam može pomoći da brže pronađete rešenje i bolje razumete zahteve testa.

Zatim se moraju ispitati dostupne informacije i vidljivi podaci da bi se utvrdilo rešenje. U sledećem slučaju postoji oduzimanje i sabiranje koji su istaknuti. Kroz detaljnu analizu podataka svakog reda, možete zaključiti rešenja.

Konačno, bitno je proveriti da li je svaki odgovor prilagodljiv prethodnom ili sledećem redu. Ako jeste, položili ste test. Ovim metodičnim pristupom rešenje možete pronaći za manje od 60 sekundi.

Rešenje zadatka

Konačan rezultat operacije je 81. Da li imate isti rezultat? Bravo, bilo je teško, ali uz dobru strategiju uspeli ste.

Ako nemate odgovor, pratite naša objašnjenja u nastavku:

Prvi red: 4 x 9 = 36;

Druga linija: 4 + 6 = 10;

Treća linija: 3 x (9 + 9) = 54.

Poslednja operacija je dakle:  3 + ((4 + 9) x 6) = 81

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.