U trendu

Kongres Deda Mrazeva

Da li ste znali da i Deda Mrazevi imaju svoj kongres? E, pa imaju! Svetski kongres Deda Mrazeva zaseda! Vest stiže iz glavnog grada Danske – Kopenhagena.
Sve izgleda kao Božić u danskom zabavnom parku, gde se Deda Mrazevi sa svih strana sveta sakupljaju na svoj trodnevni kongres; sve naprosto vrvi od crvenih odela i dugačkih belih brada. I cela atmosfera zaista podseća na Božić, iako je tek sredina leta.
Ovaj čuveni kongres sada slavi svoju već 51. godinu. Na jednom mestu nalazi se čak 136 u crveno obučenih delegata. Ovi Deda Mrazevi većinom dolaze iz Skandinavije, ali ima ih i iz dalekih krajeva kao što su Rusija, Japan, i Sjedinjene Američke Države.
A šta se dešava na ovom neobičnom kongresu? Aktivnosti koje kongres obuhvata uključuju paradu biciklima, igru hulahopom i skakanje u vodu i plivanje u luci u Kopenhagenu.
Delegati na ovom neobičnom kongresu predstavljali su se pod različitim imenima, kao što su sveti Nikola, Papa Noel ili Sinterklas. Uprkos svim tim različitim "identitetima", zvaničnici zabavnog parka "Baken", koji se nalazi severno od Kopenhagena, tvrde da su svi ti Deda Mrazevi pravi!
Ako su Božić i Nova godina vaši omiljeni praznici, a oduvek ste želeli da vidite Deda Mraza uživo, obavezno posetite Kopenhagen ovih dana. Na jednom mestu možete uživo videti čak 136 Deda Mrazeva! Šta još poželeti?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.