Krompir-pire rvanje

Nova ludost je zahvatila Kraljevinu Britaniju: Mash Potatoe Wrestling iliti rvanje u krompir-pireu. Ovaj sport je već u priličnoj meri popularan u SAD, a u Veliku Britaniju ga je uvelo Britansko krompirsko veće (British Potatoe Council). Pravila: takmičari se nalaze u ringu napravljenom od bala sena, podlogu čini rasprostrta cerada, a sve to zajedno je obilno „zaliveno“ krompir-pireom, ljuskama od krompira i vodom. Meč se odvija u 2 runde koje traju po 2 minuta sa pauzom od 60 sekundi, a cilj je, naravno, oboriti protivnika na pod.

Organizatori ističu da je za ovaj vid sporta potrebno odlično osećanje za ravnotežu, ali i smisao za humor. Upravo zbog napada smeha koje kod takmičara izaziva batrganje po izuzetni klizavoj i ljigavoj smesi, sudija ima pravo da produži meč ili nekom od takmičara dodeli koji ekstra poen.

Prvi meč je održan u Londonu, a takmičari su bili „ljuti“ bikini-modeli. Jedna od njih, 28-godišnja Lisa Donner, oduševljena je novim sportom, a bivši bokserski sudija Robert Gee izjavljuje da jedva čeka da ponovo sudi, da je krompir-rvanje vrlo zabavno i niko se u njemu ne povređuje.

Jedan od organizatora kaže: „Krompir možete da pečete, da kuvate, da pržite, da od njega pravite pire i pomfrit. Zašto se ne biste i rvali u njemu?“. Po završetku londonskog krompir-rvanja, najavljeni su i sledeći mečevi koji će biti održani u Sautemptonu, Bristolu, Notingemu, Njukaslu i Glazgovu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.