U trendu

Legla u krevet sa mužem, zatim je usledio šok (foto)

Nakon dve godine veze, odlučili su da se venčaju, a na medenom mesecu da spavaju zajedno.

Stefani Miler (23), socijalna radnica iz Njujorka, odrasla je u hrišćankoj porodici, a odluka da sa se**om čeka sve do braka bila joj je sasvim normalna i prirodna.

2013. godine je upoznala svog sadašnjeg supruga Endrjua (31), a vezu su počeli 2015. Par nije znao kakvo je njeno stanje sve do medenog meseca.

Nakon dve godine veze, odlučili su da se venčaju, a na medenom mesecu da spavaju zajedno.

– Prvi put imali smo teškoće s penetracijom, ali smo mislili smo da je potrebno da se opustim. Zatim sam dobila gljivičnu infekciju i bilo mi je jako neprijatno. Nikada to nisam imala, a trajala mi je tri meseca zbog raznih lekova koji nisu delovali – ispričala je ona za Dejli mejl.

Kada se oporavila od infekcije, mislila je kako će sada moći da vodi ljubav sa mužem. Posetila je 2018. ginekologa koji joj je otkrio kako ima vaginizam – bolni grč mišićja materice.

-Moj suprug i ja razgovarali smo o mom stanju koje nas je dovelo do toga da živimo poput cimera. Ni jedan od nas nije htelo da predloži seks, bili smo razočarani i zaspali bismo plačući – rekla je.
Njeno stanje nije moglo pokriti osiguranje, pa joj je prepisan Vikodin, lek za otklanjanje bolova kako bi mogla napokon imati odnose s mužem.

Stefani je odbila to da prihvati i počela sama da istražuje svoju dijagnozu.

Otkrila je terapiju i kupila set dilatatora – pomagala za otvaranje cerviksa. Sada kaže da je godinama osećala sramotu zbog činjenice da nije mogla imati odnose sa suprugom i priznala je da je razmišljala o prekidu.

– Vaginizam je teška stvar, a još težom je čini osećaj izolacije i srama. Osećala sam se slomljeno i kako ni sa kim ne mogu o tome razgovarati. Muž i ja osećali smo da smo izgubili veliku stvar. On mi je bio velika podrška na ovom putovanju. Kada god bih rekla nešto negativno o sebi, on bi me razuverio da to nije istina i da me voli – ispričala je.

Godine 2018. napokon je bila dovoljno sigurna i hrabra da kaže prijateljima šta je to narušilo njen brak. U januaru 2019. kontaktirala je Ženski centar za terapiju kako bi započela s tretmanom, a od tada slobodno govori o ovoj bolesti i vlastitom iskustvu kako bi pomogla drugim ženama koje su se našle u istom problemu.