Litvanci grade zid – Rusi nude cigle

Pošto su litvanske vlasti najavile da će graditi zid na granici sa Rusijom, guverner kalinjingradske oblasti je rekao da će im pokloniti cigle i sav materijal.

Anton Alikanov je poručio litvanskim vlastima da je spreman da ih snabde ciglama za zid koji je Vilnjus najavio da će graditi prema grančici sa ruskom enklavom Kalinjingradom, prenose inostrani mediji.

Litvanski zvaničnici su u subotu saopštili da će graditi ogradu na granici sa Kalinjingradom, ruskom enklavom između Poljske i Litvanije, kako bi se suzbilo krijumčarenje.

Alikanov je ironično odgovorio litvanskim vlastima, rekavši za televiziju Rosija 24 da je spreman da pribavi sav materijal neophodan za tu ogradu.

Podsetio je na to da Rusija ima „predivnu fabriku“ cigala na granici sa Litvanijom.

„Ako naše litvanske kolege žele da podignu ogradu kako bi zaustavili krijumčarenje, spremni smo da im obezbedimo građevinski materijal“, poručio je Alikanov.

Granica između Litvanije i Rusije, odnosno Kalinjingrada, duga je 225 kilometara.

Trenutno je rusko-litvanska granica obeležena samo posebnim znakom i 13 metara dugom linijom. Litvanija ima i 100 metara ograde na 600 metara dugom graničnom prelazu sa Belorusijom, navodi RT.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.