U trendu

Ljubitelji kospleja na konvenciji u Beogradu (FOTO GALERIJA)

Proteklog vikenda u Beogradu je održana konvencija „Ćibikon“, koja je okupila ljubitelje kospleja, specifičnog hobija koji postaje sve populrniji u Srbiji.

Prolaznici koji su se zatekli ispred Doma omladine mogli su da vide neuobičajen prizor – mnogo mladih ljudi obučenih u šarene kostime kako opušteno ćaskaju.

Svi oni se bave „kosplejom“, specifičnim hobijem koji postaje sve popularniji u Beogradu i Srbiji, a do Doma omladine su došli na „Ćibikon“, zimsku beogradsku konvenciju japanske pop-kulture.

„Kosplej je karakterističan i sve popularniji hobi, koji se može okarakteristisati kao nešto izmedju pozorišta i kostimiranja. Nije stvar u tome da, kao na maskenbalu, nosite samo neki zanimljiv kostim, nego da dočarate lik koji prikazujete glumačkim veštinama, tako da se kod onih koji vas sretnu javi iluzija da razgovaraju sa likom koji je oživeo, a ne sa čovekom u kostimu“, rekla je agenciji Beta Isidora Vlasak iz društva Sakurabana, koje organizuje konvenciju.ž

Reč „kosplej“ (cosplay) je složenica engleskih reči „kostim“ (costume) i „predstava“ (play), a upravo je spoj kostimiranja i glume posebno privlačan ljudima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.