Lopov od 80 godina

Doris Tomson nije dopustila da je njene godine uspore. Sa svojih 80 godina ona još uvek krade.
Tomsonova, čiji krivični dosije doseže do 1955. godine, priznala je da je kriva za uzimanje 1.400 dolara.
Za vreme saslušanja, ova simpatična žena s belom trakom u kosi zahvalila se sudiji zato što joj je dopustio da odsluži zatvorsku kaznu u državnom zatvoru, a ne u okružnom.
Doris Tomson je nazvala okružnog državnog tužioca Polet Pacione "dušom", i rekla sudiji: "Bog vas blagoslovio", kada ju je osudio na tri godine zatvora.
"Ona jednostavno voli da krade", kaže Polet Pacione. "To je, valjda, bilo njeno zanimanje godinama".
Doris, koja je koristila 27 lažnih imena za vreme svoje "karijere", nalazi se u pritvoru pod imenom Doris Ana Gembl i trenutno čeka premeštaj u državni zatvor.
Prvi put je uhapšena 1955. godine zbog remećenja reda. Međutim, karijeru je napravila od krađa po lekarskim ordinacijama.
Njeni metodi uključuju odlazak u ordinaciju sa šrafcigerom, dletom i drugim alatom koji nosi u svojoj torbici. Potom se sakrije u toaletu dok svi ne napuste ordinaciju.
Doris je bila na uslovnoj slobodi kada je izvršila pljačku zbog koje je i osuđena na tri godine. Uhapšena je nakon što su policajci pregledali video snimke sigurnosnih kamera i prepoznali je sa starih poternica.
Pacioneova kaže da je Doris pokušala da objasni svoj način života.
"Spomenula je jednom da joj se sviđaju lekarske ordinacije jer misli da doktori varaju i da zato drže svoj novac u fiokama".
Nakon što je poslednji put uhapšena, Doris Tomson je rekla da ona ne bi morala da krade da je vlada davala ljudima više novca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.