Ludilo: petao pred – sudom!

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske počelo je neobično suđenje petlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano i zbog toga uznemirava susede koji su podneli tužbu protiv vlasnika, preneo je radio Frans enfo (France Info).

Na sudu je bila vlasnica Morisa Korin Feso koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govorio, rekao: „Ostavite me na miru i pustite me da pevam“.

Moris se nije lično pojavio na sudu, ali je dobio podršku drugih petlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim petlovima u znak podrške. Najglasniju podršku Morisu su pružili petlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici.

Sud je posle kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku doneti 5. septembra, a dotle je moguće „pomirenje“ suseda i Morisa.

Susedi, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka petla.

Morisa, raskošnog petla sa riđim i crnim perjem, čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susedi terete za zvučno uznemiravanje, jer petao već oko 6.00 ujutro počne da kukuriče.

Petao je inače nacionalni simbol Francuske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.