U trendu

Mali maštar

Deca rođena u znaku Riba izuzetno su maštovita, ali i preosetljiva i lako se zanose različitim idejama. Često umeju da se izmigolje u svoj svet neobičnih fantazija i snova. Upravo zbog te velike sklonosti ka maštanju, kod njih je ponekad teško razlučiti istinu od laži.

U svojoj potrebi da se približe drugima oni su dobronamerni, pažljivi i nežni. Naročito je karakteristična njihova potreba da se psihološki i emocionalno oslanjaju na druge – druželjubivi su i najbolje funkcionišu u grupi ili u paru sa nekim. Često im nedostaje hrabrosti, samopouzdanja i odvažnosti da započnu neku inicijativu, te očekuju potpunu podršku i razumevanje. Imaju romantičan odnos prema prošlosti i idealističan odnos prema sadašnjosti ili budućnosti, pri čemu su skloni emotivnom vezivanju. Kazne i zabrane na njih deluju dvostruko, i to vrlo stimulativno ili izazivaju kontraefekat. Stoga treba biti prilično umeren. Nagrade ih stimulišu, naročito kada jačaju njihovo samopouzdanje ili pothranjuju njihova osećanja.

Tipične osobine koje izražava ovo dete su: emocionalnost, plemenitost, saosećajnost i sklonost ka žrtvovanju za druge, kao i maštovitost. Zato kod njega podstičite: osećaj za realnost, formiranje objektivne slike o svetu oko sebe, istrajnost, ambicioznost, pravilnije uvažavanje materijalnih vrednosti, kao i samopouzdanje. Njihova najvažnija polja interesovanja su: različiti sadržaji koji omogućavaju misaono i emocionalno angažovanje, sfera umetnosti, muzika, gluma, slikarstvo, šou-biznis, arhitektura, moda, polje komunikacija, jezička produkcija, usvajanje višejezičnosti, uslužna zanimanja, kao i rad u socijalnim i zdravstvenim ustanovama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.