„Mekdonaldsov“ svetski jelovnik

Mislite da dobro poznajete jelovnik u „Mekdonalds“ restoranima? Promislite još jednom. Evo nekoliko jela iz inostranih restorana ovog lanca koje sigurno niste probali.
U Indiji ne postoji big mek, jer im hindu vera zabranjuje da jedu teletinu. Ali zato postoji maharadžim mek, što je u stvari big mek napravljen od jagnjećeg ili pilećeg mesa. Takođe, postoji i vegetarijanski hamburger koji zovu McAloo Tikki.
U Norveškoj, zemlji gde obožavaju ribu, omiljen je „McLaks“, sendvič napravljen od grilovanog lososa i preloven sosom.
U Nemačkoj se u „Mekdonalds“ restoranima služi pivo!
U pojedinim delovima Kanade poslužuju jastoge, i to kao rolnice od jastoga pod nazivom McLobster, ili na francuskom – McHomard.
Japan je u potpunosti dao novu dimenziju „Mekdonaldsu“ sa svojim hamburgerima od rakova, koji se zovu Ebi Filet-O. Tu je i Koroke Burger, što je pire od krompira i supa od kupusa, a sve to u sendviču. Ebi-Chiki je još jedna poslastica od rakova i milkšejk s ukusom zelenog čaja.
U Čileu možete da stavite preko svog hamburgera avokado pastu umesto kečapa.
U Kostarici, što je sasvim očekivano, možete naručiti Gallo Pinto – pasulj i pirinač.
Kada ste u Grčkoj, uzmite grčki mek, hamburger umotan u lisnato testo kao pita.
U Hongkongu obožavaju pirinač, zato i imaju hamburgere od pirinča; hamburgeri su između dve šnite od pirinča koje podsećaju na lepinju.
U Izraelu „Mekdonalds“ ima tri košer restorana u kojima se ne služe hamburgeri sa sirom i mlečni proizvodi, jer jevrejski zakon zabranjuje tu vrstu hrane služene na takav način. Zato oni imaju McShawarma, meso umotano u rolnu od hleba.
Urugvajci imaju McHuevo, koji je nalik običnom hamburgeru, ali se preko njega servira poširano jaje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.