Milijarderi se sprdaju jer nikada nisu završili fakultet (video)

Mark Zakerberg na računu ima više od 55 milijardi dolara dok Bil Gejts broji još 30-ak milijardi više.

Sa svojim kompanijama zaslužni su za najuticajnije tehnološke platforme modernog doba. Naime, i Microsoft i Fejsbuk su promenili način međuljudske komunikacije, a još jedna stvar koju imaju zajedničku je odustajanje od fakulteta, konkretno od Harvarda.

Zakerberg se vraća na Harvard gde će 25. marta održati uvodni govor za brucoše, a samim tim dobiće počasnu diplomu. U međuvremenu, njih dovjica su se na taj način dobro našalili.

„To je najbolji deo, oni ti zapravo daju diplomu“, govori Gejts Zakerbergu u šaljivoj najavi. Gejts je takođe održao govor i dobio počasnu diplomu na Harvardu, i to pre deset godina, piše Biznis Insajder.

„Malo izuma u modernom dobu može da parira Fejsbuku i uticaju koji je imao na međuljudsku komunikaciju širom sveta“, objasnila je predsednica Harvarda Dru Faust zašto su za 366. „uvodni govor“ odabrali baš njega.

Zakerberg je Harvard napustio 2004. na svojoj drugoj godini i preselio se u Palo Alto, gde je brzo ispunio san. U proteklih 13 godina, Fejsbuk je prerastao u jednu od najskupljih, najmoćnijih i najuticajnijih kompanija u svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.