U trendu

Mnogi peru piletinu pre pripreme, ako to ovako radite može da bude veoma opasno

Postoji mnoštvo kulinarskih trikova koji mogu biti veoma korsni. Ali Na TikToku može biti i onih koje ne bi trebalo poslušati, tako se pojavio „trik“ pranja mesa koji bi mogao biti veoma opasan, upozoravaju stručnjaci.

Jedna žena pokazala je da piletinu pere deterdžentom za sudove, a snimak je preko noći postao viralan. Ona je najpre sipala deterdžent na meso, dobro ga istrljala, a potom isprala vodom. Snimak je preplavio mreže, pa tako ni srpski tviteraši nisu odoleli komentarisanju.

@therecipeclub

How to prepare your chicken #chicken #washyourchicken #unwashedchicken #salmonella #boiledchicken #healthy #foodprep #gymtok #fyp #tapwater #homecook #britishhumour

♬ original sound – The Recipe Club

Ljudi su izrazili zgražavanje zbog „kulinarskog trika“, tvrdeći da je ovo nedopustiv način pripreme piletine. Sa tim se slažu i brojni nutricionisti, koji su često isticali da je sasvim dovoljno oprati je vodom. Ipak, to ne menja činjenicu da je u društvu uvek vladala polemika oko pranja piletine.

Prema Odeljenju za poljoprivredu SAD-a, uopšte ne bi trebalo da perete sirovu živinu ili bilo koje drugo meso, jer potencijalne bakterije koje se nalaze u sokovima piletine možete da prenesete na drugu hranu, pribor i površine.

Velika zabluda je da se pranjem piletine uklanjaju bakterije. Neke od bakterija su tako čvrsto vezane, da ih ne možete ukloniti bez obzira koliko puta ste je oprali. Kuvar Ejdan Menion koji je u Velikoj Britaniji proglašen najboljim mladim kuvarom ima savet, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.