U trendu

Mnogi su upali u zamku: Matematički zadatak za osnovce namučio je i najveće genijalce

Hoćete li uspeti tamo gde su mnogi korisnici Interneta podbacili? Da li ste jedan od retkih ljudi koji će rešiti ovu jednačinu koja izgleda i jednostavna i komplikovana u isto vreme?

Nemojte upasti u zamku i idite na sledeći pasus za uputstva.

Vaš zadatak je da pronađete rešenje jednačine prikazane na slici ispod. Neće vam biti dozvoljeno da koristite nikakvo pomagalo za računanje. Takođe nema vremenskog ograničenja, tako da možete dugo razmišljati o odgovoru. Ali imajte na umu da morate uzeti u obzir određena aritmetička pravila kako biste izbegli grešku.

Da biste sve šanse stavili na svoju stranu, toplo se preporučuje da se koncentrišete što je više moguće. Ostavite sve ometanja koja će vam verovatno smetati na jednu stranu. Ako je potrebno, sedite na mirnom mestu.

Koje su prednosti rešavanja ovakvih matematičkih zadataka?

Matematičke zagonetke nude mnoštvo prednosti. Imaju za cilj da doprinesu razvoju kritičkog mišljenja, poboljšanju matematičkih veština, jačanju rešavanja problema.

Da ne pominjemo da je tu i istrajnost, oni takođe promovišu samopouzdanje, radoznalost i praktičnu primenu matematike. Pored toga, mogu biti društvena aktivnost, podsticati saradnju i prijateljsko takmičenje.

Odgovor: Evo rešenja jednačine 92÷2×3+5-9

Rešenje jednačine je: 134. Da biste rešili, zapamtite da pratite redosled operacija. Evo koraka koje treba pratiti:

Podelite 92 sa 2, što je 46.
Pomnožite 46 sa 3, što daje 138.
Dodajte 5 na 138, što daje 143.
Na kraju, oduzmite 9 od 143 da biste dobili konačni rezultat od 134.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (15)