U trendu

Mozgalica sa 30 miliona pregleda zbunila internet: Vidite li vi rešenje? (video)

Korisnica TikToka po imenu Karin podelila je video u kojem je snimila trojicu studenata pred koje je postavila zagonetku. Na list papira napisala je ​broj 100 dva puta, jedan ispod drugog, i rekla im: „Ako možete ovo da pretvorite u 200, daću vam sve što želite.“

@karingendi

It took 3 engineers to figure this out

♬ original sound – Karin Gendi

Dala im je vremensko ograničenje od tri minuta. Studenti nisu mogli da pronađu rešenje, a žena počela da im  odbrojava poslednjih trideset sekundi. Na kraju je u poslednji čas jedan od učenika upitao zašto sve ne bi pogledali iz drugačije perspektive.

Počeli su da preispituju da li je namerno brojku 1 u broju 100 napisala vodoravno. Samo pet sekundi pre nego što im je isteklo vreme, jedan od studenata uzeo je olovku i povukao vodoravnu crtu preko prvih 100 kako bi to pročitao „dva sto“ (two hundred na engleskom jeziku), odnosno brojku 1 pretvorio u slovo T pa je na kraju ispalo da je pročitao broj 200. Pre nego što je prekinula video, korisnica TikToka uzdahnula je od čuđenja.

„Bila su potrebna tri studenta inžinjerstva da reše ovo“, napisala je Karin uz video.

Njen video pregledalo je skoro 30 miliona ljudi i odmah je izazvao mnoštvo komentara. Neki od gledaoca videa smatraju da je bilo lagano, ali mnoge je ova zagonetka zbunila.

„Pa već je na papiru dva puta bio napisan broj 100. To je 200“, „Mislim da je ovo pogrešno. Premeštanjem vodoravne crte možda je trebalo da ispadne broj 188“, „Ovo je zapravo jako lagano“, „Odmah sam shvatio“, „Mislim da je ovo pogrešno“, „Pa da, odmah su prvu vodoravnu crtu mogli da pretvore u slovo T“,  neki su od komentara ispod videa, koji je dobio preko 2 miliona lajkova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)