Muškarac ugledao nešto na putu i otkrio da je to životinja koju se izuzetno retko viđa

Hugo Reguero nedavno se vozio udaljenom makadamskim drumom u blizini svoje kuće u centralnoj Argentini kada mu je nešto privuklo pažnju. Tamo je, polako koračajući stazom ispred njega, ugledao tajanstveni ružičasti lik kojeg Reguero nikada pre nije video.

Posted by Hugo Reguero on Thursday, July 13, 2023

„Vidio sam nešto čudno kako se kreće pa sam stao“, rekao je Reguero za The Dodo. Izašavši iz svog automobila i prišavši bliže, Reguero je saznao neverovatnu istinu. Životinja na koju je naleteo bio je ružičasti vilinski armadilo, podzemna vrsta koja se retko viđa. Reguero je bio zapanjen.

Viđanja ružičastih vilinskih armadila su zapravo tako retka da ih je jedan predani istraživač armadila tražio 13 godina a da nije uspeo da uoči niti jednog u divljini. Reguero je u međuvremenu slučajno naleteo na jednog, što je verovatno susret koji se događa jednom u životu. „Bio sam jako srećan što sam ga video“, rekao je Reguero.

O rasponu i populaciji ovih neuhvatljivih životinja ne zna se mnogo, s obzirom na to da većinu života provode pod zemljom pa je Reguero dao sve od sebe da dokumentuje taj susret, a takođe se pobrinuo da se armadilo ne nađe u opasnosti. „Čekao sam da se pomeri s puta kako mu se ništa ne bi dogodilo“, rekao je Reguero.

Dr. Marijel Superina potvrdila je da je životinja koju je Reguero tog dana video zaista ružičasti vilinski armadilo, kao i da je taj susret zaista bio srećan. „Prava je privilegija videti jedno od ovih malih stvorenja u divljini“, rekla je Superina hvaleći Reguera za njegovo ponašanje tokom susreta. „Samo je snimio životinju, ali nije je dirao, ni na bilo koji drugi način smetao – i to je prava stvar!“, dodala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.