Naišli na rupu u zidu pa pronašli nešto neverovatno (video)

Britanski istraživač napuštenih objekata Voren Taper tvrdi da je pronašao tunele koje su koristili nacisti za testiranje oružja u vreme Drugog svjetskog rata.

Teper kaže da je u gradu Duisburgu u Nemačkoj nabasao na beskrajne kilometre tajnih podzemnih prolaza i bunker nakon što se popeo kroz rupu u jednom zidu.

https://youtu.be/ivEv0URHI8g

Smatra da je bunker i tunele koji ga okružuju koristio i sam Adolf Hitler i da je tamo održavao tajne sastanke. Mesto je nacistima služilo kao sklonište tokom savezničkih bombardovanja, ali i kao lokacija za testiranje oružja velikog kalibra u kojem se testirala municija, tvrdi Teper.

Istraživač i njegov saradnik Mat pronašli su čelične ploče koje su u sebi imale 10 cm velike rupe od projektila, a slične rupe pronašli su i u neprobojnom staklu. Doduše, to je moglo nastati i kada su američke snage upale u tajno nacističko sklonište.

– Pre nego što smo krenuli unutra, nismo ništa znali o ovim tunelima. Nismo znali ni koliko su veliki niti za šta su se koristili. Tek nakon što ušli shvatili smo da koliko su veliki. Pronašli smo rupe od metaka zbog kojih smo postali uzbuđeniji nego zbog tunela – ispričao je Teper.

– Ušli smo u prostoriju za testiranje oružja… nisam odmah shvatio za šta je služila ta soba sve dok nisam video masivne komade metala s rupama od metaka. Tek tada su se složile sve kockice i shvatio sam gde tačno stojim i za šta se koristilo i osećao sam se kao klinac u prodavnici slatkišima, bio sam vrlo uzbuđen – izjavio je za britanski Miror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.