U trendu

Naj-plaža

Letnji godišnji odmori se približavaju, a s njima i ono nezaobilazno pitanje – kuda na godišnji odmor? Zato, evo male pomoći.
Prilikom odabira destinacije za letnji godišnji odmor, naravno, presudno pitanje je kakva je plaža. Sigurno ste se zato zapitali koja je najlepša plaža Evrope. Evo jedne od njih.
Plaža Tropea nalazi se na jugu Italije, u Kalabriji. Tropea je pravi biser Tirenskog mora i jedna od najpoznatijih plaža istoimenog gradića. Karakterišu je kilometri belog, sitnog peska, zbog kojeg je nazvana i „obala bogova“.
Na ovoj plaži ćete sigurno naći mir i tišinu, šum mora, belinu i plavetnilo koje će vas očarati na prvi pogled. Ako pak želite malo aktivniji odmor, na raspolaganju su vam ronjenje i pecanje, kao i jednodnevni izleti brodićem do obližnjih Eolskih ostrva, inače vulkanskog porekla. Većina turističkih operatera još nije uvrstila Tropeu u svoju ponudu, što vam zauzvrat garantuje puste i prostrane plaže i odmor za kojim ste dugo čeznuli.
Tropea je veoma popularan grad, ali neiskvaren modernim duhom. Savršena kombinacija romantičnih uskih uličica, ali i renesansnih crkvica i palata. Glavno obeležje grada je crkva izgrađena na steni – Santa Maria dell’Isola, a ako ste ljubitelj istorije, boravak u Tropei će vam biti veoma interesantan zbog arheoloških nalazišta u okolini grada. Ukoliko vas više zanimaju izlasci u restorane i klubove, svideće vam se činjenica da svega toga ima, ali taman toliko da ne uguši duh grada i celokupan ambijent. A ako vam ni to nije dovoljno, na raspolaganju vam je oko 800 km peščanih plaža i stenovitih predela Kalabrije koje samo čekaju da ih istražite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.