U trendu

Najmlađa milijarderka na svetu (foto)

Prema poslednjoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, najmlađa milijarderka na svetu je 19-godišnja Aleksandra Andresen.

Procenjuje se da ova devojka iz Norveške na računu ima 1,2 milijarde dolara. Ovo je prvi put da se ona i njena 20-godišnja sestra Katarina pojavljuju na listi, a smeštene su na 1475. mestu na popisu najbogatijih ljudi na svetu, prenose britanski mediji.

Svoje bogatstvo dobila je 2007. godine od oca Johana F. Andresena, koji je njoj i sestri prepustio deonice u najvećoj norveškoj kompaniji Ferd Holdings. Njihov pradeda bio je najveći norveški proizvođač cigareta, a na temelju toga je porodica stekla svoje bogatstvo.

Kompaniju su prodali 2005. godine za 500 miliona dolara, a novac su uložili u fondove i nekretnine. Dve godine kasnije, otac je prepisao 80 posto svojih preostalih deonica u kompaniji svojim kćerkama.

Razlog zbog kojeg se sestre nisu ranije našle na listi, jeste činjenica da su bile maloletne, a sada već stiču pravo da plaćaju porez. Iako na računu ima milijarde, Aleksandra vreme uglavnom provodi sa svojim konjima u Nemačkoj, gde živi i profesionalno se bavi jahanjem.

Sa svojim konjem Belamur osvojila je nekoliko priznanja u juniorskoj kategoriji. Njen dečko je 24-godišnji Norvežanin Joakim Tolefsen, majstor borilačkih veština. U intervjuu za službenu stranicu porodične kompanije, Aleksandra je progovorila o svom bogatstvu i zaključila da novac nije dovoljan za uspeh.

„Osećam veliku odgovornost, osećam da možda nisam zaslužila ovo, ali želim da pomognem u razvijanju Ferda. Teško je naći način kako vratiti zajednici. Činjenica da je moja porodica bogata pružila mi je mnogo mogućnosti, posebno u jahanju, koje zahteva mnogo sredstava. Novac nije jedino što je dovoljno za uspeh“, rekla je.

View this post on Instagram

We'll be back

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.