U trendu

Najružnija građevina na svetu

Da li ste se ikada zapitali koje su najružnije građevine na svetu? Jedan hotel u Severnoj Koreji se izdvaja, kako po svom izgledu tako i po priči koja je povezana s njim.
„Ryugyong Hotel“, koji dominira Pjongjangom izgleda užasno, jer podseća na neku iskrivljenu verziju severnokorejskog zamka za Pepeljugu.
Čak i po standardima komunističkog režima, ovaj hotel sa 3.000 soba je nepopravljivo ružan. Ima tri siva betonska krila koja se nalaze uz visoku piramidu. Ovaj hotel još nazivaju i hotelom prokletih ili fantomskim hotelom. Ovo nije samo najlošije projektovana zgrada na svetu već je i ona najlošije sagrađena.
Njegova izgradnja počela je 1987. godine, a 20 godina kasnije hotel je ostao nedovršen i još uvek nije bio otvoren. Izgradnja je zaustavljena 1992. i nikada nije nastavljena. Glasine su tvrdile da je to zbog nedostatka novca ili zato što su radovi loše izvedeni.
Hotel je na 22. mestu po veličini na svetu, ali je takođe i najveći neuspeh.
Nećete biti u mogućnosti da živite u ovom hotelu, ali ova zgrada sada ima svoje virtuelne agente za nekretnine, dvojicu nemačkih arhitekata. Oni su kreirali arhitektonski sajt, na kome možete videti i 3D projekciju ovog hotela, pa čak i zauzeti jedan njegov deo za sebe. Šteta je samo što ne možete da ga posetite i u stvarnom životu.
Izgleda da ovom hotelu s pravom pristaje titula najružnije građevine na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.