Najskuplja alkoholna pića na svetu

Ako ste se ikada pitali kako bi se bahatili i koja biste pića kupovali da ste ultra bogati, donosimo vam listu najskupljih alkoholnih pića na svetu. Trenutno. Stalno menjaju mesta – takmiče se bogataši po aukcijama za njih, a da li ih piju ne znamo:

1. Tequila Ley.925 Ultra Premium Anejo tek
Ako ste se pitali zašto Tequila Ley.925 košta bogatstvo, razlog leži u jedinstvenom procesu proizvodnje. Još kada uz to dodate elegantnu, luksuzno dizajniranu bočicu koja ima više od 6.400 dijamanata, onda vam može biti jasnije…
Tequila Ley.925 je predstavljena pred odabranom publikom u Mexico Cityju, ali, verovali ili ne, niko je nije do sada probao. S obzirom na činjenicu da baš ova flaša Tequila Ley 925 košta neverovatnih 3,5 milona dolara nije ni čudo što je Tequila Ley.925 naskuplje alkoholno piće na svetu!

2. Henri IV Dudognon Heritage konjak Henri-IV-Dudognon-Heritage-samyy-dorogoy-konyak
Ako ste voljni da platite 2 miliona dolara za Henri IV Dudognon Heritage konjak Grande Champagne (što je i pravo ime pića) dobićete zaista lusuzno i eksluzivno alkoholno piće. Ustvari…dobićete alkoholno piće koje je drugo najskuplje piće na svetu! Henri IV Dudognon Heritage konjak je star više od 100 godina a flaša u kojo se nalazi je luksuzno ukrašena – umočena u 24 karatno zlato i platinu a koja na sebi ima više od 6.500 dijamanata.

3. Diva Vodka Diva-Vodka
Diva Vodka će vas iznenaditi svojom eksluzivnošću i naravno samom cenom ovog alkoholnog pića od nevrovatnih 1.000.000 dolara, mada sve zavisi od luksuzne opreme – flaše, pa cena može biti i nešto veća. 
Diva Vodka nam dolazi iz Škotske – iz Destilerije Blackwood koja proizvodi tri puta destilovanu votku koja je u procesu smrznute filtracije propuštena kroz ugalj nordijske breze i, iz nekog razloga, kroz pesak načinjen od lomljenog dijamanta i drugog dragog kamenja.

4. Dalmore 62 – najskuplji viski na svetu dalmore
Još jedno jedinstveno alkoholno piće, nazvano „Dalmore 62“. Ovo je posebna vrsta viskija, jer na svetu postoji samo 12 boca koje su ikada napravljene!
Svakoj od 12 boca „Dalmore 62“ je dato ime vezano uz područje Dalmora. Inače jedna flaša je bila kupljena na Changai aerodromu u Singapuru po ceni od 215.000 dolara.Kupac ove flaše ostao je anoniman.

5. Armand de Brignac Midas šampanjac armand
Svaka od boca koja je predstavljena u ovom izdanju ručno je napravljena i zahteva prestižne metode izrade, i proizvedena je u ograničenom broju.Cena šampanjca Armand de Brignac Midas je 215.000 dolara. Ovaj šampanjac je pakovan u 30 litarsku bocu.

6. Vino Penfolds Ampoule Penfolds-Ampoule
Ako ste zaljubljenik u vina onda Penfolds Ampoule može biti savršeno rešenje i užitak za vas. 
Ovo je ujedno i najskuplje vino na svetu a spada i u grupu 6 najskupljih alkoholnih pića na svetu.
Crveno vino dolazi u neobičnoj drvenoj kutiji sa flašom neobičnog oblika dizajniranoj od strane Andrewa Bartletta.Crveno vino Penfolds Ampoule ekskluzivno je i jedinstveno jer je napravljeno samo 12 boca ovog pića do danas.
Cena ovog vina – na jednoj aukciji prodato je za 230.000 dolara po flaši.

 

Izvor: zanimljivostidana.com

Ostavite komentar

Ostavite komentar