U trendu

Naši ga bacaju, a u Nemačkoj se prodaje za 10 evra: Snimak koji će Srbe ostaviti u čudu

Prema opisu proizvoda, koristi se kao izvrstan pokretač vatre, pružajući brzo i dugotrajno paljenje, te ga preporučuju za roštiljanje, pečenje, ili čak kao zamenu za upaljač za kamin.

Na društvenim mrežama deli se video koji je izazvao radoznalost kod mnogih ljudi iz naših krajeva – ovog puta ne zbog poređenja cena u Nemačkoj i Srbiji, već zbog samog „proizvoda“, koji se kod nas uopšte ne smatra nečim što bi se moglo naplatiti, prenosi Fenix-magazin.de.

Naime, snimak prikazuje pakovanje suvih klipova kukuruza koji se u Nemačkoj prodaju za čak 9.99 evra, odnosno za 7.99 na akciji. U pakovanju se nalazi 15-ak komada.

Komiljka ili kočanjka ili kako se već u kom kraju Srbije zove (navodno u eks-Ju postoji preko 70 naziva za okrnjen klip kukuruza) je drvenkasta sredina kukuruza koji ostane nakon što se sa klipa uklone zrna, a koji se kod nas najčešće baca ili se koristi za potpalu vatre.

To mu jeste namena i u Nemačkoj, gde se taj očišćeni klip može pronaći u prodavnicama, a prema ambalaži, prodaje se za potpaljivanje vatre i  kod njih je to uobičajena praksa, navodi Večernji list.

U našim krajevima, očekivano, snimak je izazvao lavinu komentara: „Videli zaradu, zato je puno Balkanaca tamo“, „Imam u selu šleper ovoga, nisam ni znao da sam milioner“, „A mi se ovde rasipamo, pali roštilj, daj kocke, pečemo prase, podloži kockama“, neki su od njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar