Naučnik tvrdi: Razotkrio sam misteriju čudovišta iz Loh Nesa

Američki naučnik Henri Bauer tvrdi da je razotkrio misteriju čudovišta iz Loh Nesa. Naime, on smatra da je ‘Nesi’ zapravo vrsta morske kornjače.

U istraživanju ovog profesora navodi se da ova neman pripada neotkrivenoj vrsti kornjača koja je ‘zarobljena’ u jezeru nakon što je došlo do povlačenje vode na kraju poslednjeg ledenog doba, prenosi Večernji list.

Samoprozvani fanatik za Loh Nes misteriju odbacio je ideju da je biće u jezeru zapravo dinosaurus.

– Način na koji se opisuje Loh Nes čudovište već je viđen u opisu brojnih vrsta kornjača kao što je sposobnost disanja vazduha i iznad vode kao i u vodi, provođenje vremena u dubokim vodama, ali i kretanje po tlu, sposobnost da se brzo kreće u vodi, kao i mogućnost da bude aktivan u jako hladnim vodama i relativno duge vratove.

– Vrsta Loh Nes čudovište mora se tek otkriti i ima sličnost s vrstom velikih morskih kornjača koje postoje u određenim delovima okeana – smatra profesor.

Istraživanje profesora Bauera koji je objavljen u naučnom časopisu pripada poslednjem u nizu radova koji ukazuju na to da zanimanje za Loh Nes čudovište ne prestaje, piše Miror.

– Sve upućuje na to da je reč o životinjama koje provode većinu svojeg vremena u najdubljim delovima jezera. Nema dokaza koji upućuje na to da je riječ o monstruozno velikim jeguljama – napominje umirovljeni profesor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.