U trendu

Neke farmerke imaju ovaj detalj, sigurno nećete pogoditi čemu služi (foto)

Često u žurbi dok se oblačimo, mnogi od nas zanemaruju detalje svoje odeće. Nedavno se na popularnoj društvenoj mreži Reddit razvila zanimljiva diskusija o misterioznom detalju na farmerkama.

Naime, korisnik je podelio fotografiju na kojoj se jasno vidi mala omča koja se nalazi ispod džepa pored šava nogavice, pitajući zajednicu: „Koja je svrha ovoga na farmerkama?“

Ovaj detalj izazvao je radoznalost, ali i konfuziju kod nekih koji nisu imali jasnu predstavu o njegovoj funkciji. Zbog toga su neki od odgovora bili šaljivi i duhoviti, poput „To je šala“ ili „Služi da te zakači za sve što i ne znaš da postoji“.

Međutim, neki su isticali da se radi o takozvanoj hamer petlji, funkcionalnom detalju karakterističnom za radne pantalone. Takve pantalone, osim što imaju brojne dodatne džepove, opremljene su i korisnim dodacima kao što je ova omča, što ih čini idealnim izborom za one koji se bave stolarstvom ili građevinarstvom.

Prema proizvođačima ovih pantalona, takva omča se obično nalazi oko 15 centimetara ispod glavnog džepa, a odmah ispod petlje često se nalazi mali vertikalni džep. Ova petlja za čekić je dizajnirana za nošenje i skladištenje čekića – radnici mogu da provuku čekić kroz omču, sa ručkom čekića koja se stavlja u odgovarajući vertikalni džep ispod.

Iako je ovaj detalj primarno namenjen radnim pantalona, petlja za čekić može se naći i na modnim farmerkama kao atraktivan detalj, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.