Nemica – nova mis Evrope

Na finalnom takmičenju „Mis Evrope“, održanom 12. marta u dvorani „Palais des Sports“, 22-godišnja Nemica iranskog porekla Šahrivar Šermin (Shahrivar Shermine) ponela je titulu najlepše devojke Starog kontinenta. Šerminova je visoka 1,74 metara i govori nemački, engleski, francuski i farsi jezik.

„Chopard“-ova tijara koju nosi nova mis Evrope izrađena je od belog zlata i 678 dijamanata. Najlepša devojka Evrope za ovu godinu, koja je nedavno završila studije, pored krune osvojila je i 50.000 evra u gotovini, letovanje u Tunisu (gde su bile i pripreme za takmičenje), zimovanje na francuskim Alpima i skupoceni nakit.

Takmičilo se ukupno 36 devojaka, od kojih je svaka predstavljala neku od zemalja Evrope u (širem) geografskom smislu. U najužu konkurenciju, pet finalistkinja, pored mis Nemačke ušle su: mis Engleske, mis Jermenije, mis Francuske i mis Slovačke.

U žiriju su sedeli ugledni gosti, među kojima i legendarni francuski pevač Šarl Aznavur (Charles Aznavour), kao i modni kreator Pako Raban (Paco Rabanne).

Već nekoliko godina Italija ne učestvuje na izboru za mis Evrope zbog nesuglasica sa organizatorima takmičenja. Da podsetimo, ovo takmičenje izbacilo je u prvi plan danas čuvene glumice Đinu Lolobriđidu (Gina Lollobrigida) i Sofiju Loren (Sophia Loren).

Organizatori takmičenja su „TF1“ i „Endemol“, a samu ceremoniju vodili su manekenka Adrijana Karembe (Adriana Karembeu) i Žan Pjer Fuko (Jean-Pierre Foucault).

Kandidatkinje su se predstavile u koktel haljini, kupaćem kostimu i večernjoj haljini. Organizatori procenjuju da je blizu 500 miliona ljudi širom sveta gledalo prenos izbora za mis u Parizu, jer je krunisanje najlepše Evropljanke prenošeno u 50 zemalja. Ceremonija je prošle godine prvi put prenošena u Srbiji i na Islandu.

Mi imamo sve razloge da budemo veoma srećni jer je naša kandidatkinja za mis Evrope – Sandra Obradović, ušla u polufinale, među najlepših 12 devojaka, među kojima su pored navedenih bile i mis Češke, mis Finske, mis Grčke, mis Islanda, mis Poljske i mis Turske.

Koristan link:

  • Mis Evrope 2004.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.