U trendu

I nemoguće je moguće: Zatrudnela tokom trudnoće!

„Zatrudnela tokom trudnoće? Žena iz Velike Britanije, noseći blizance, zatrudnela je i sa trećom bebom. Radi se o veoma retkom fenomenu koji se desio tek šesti put u poslednjih sto godina“, rekao je za Sputnjik genetičar Miodrag Stojković.

„Superfetacija je prirodni fenomen koji je obeležen dodatnom trudnoćom kod već postojeće. Ovo se dešava vrlo retko i ono što je dodatno interesantno je da su, kao nedavno u Velikoj Britaniji, opisani slučajevi gde je pored blizanačke trudnoće deset dana kasnije nastala i druga trudnoća, od iste sperme“, objašnjava Stojković.

On dodaje da ovaj slučaj pokazuje dve stvari: da žena može da ovulira za vreme tekuće trudnoće, kao i da spermatozoid može da oplodi jajnu ćeliju i nakon više dana.

„Bebe su rođene zdrave, a da su različite pokazuju podaci da su rođene sa različitom telesnom težinom kao i krvnim grupama“, kaže doktor  Stojković.

Prethodni ovakav slučaj desio se 2011. godine u SAD.

Nakon trogodišnjeg lečenja neplodnosti i pokušaja da zatrudni sa svojim suprugom, Džulija Grovenberg (33) iz Arkanzasa ostala je u drugom stanju dva puta u roku od dve nedelje, i rodila dve bebe koje nisu blizanci!

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.