Neobičan član partije

Jedan mrtav čovek postavljen je u lokalnu komisiju. Ovo je, izgleda, priča za rubriku verovali ili ne, ali zaista se dogodilo. Da vidimo šta je zapravo u pitanju.
Ova vest nam dolazi iz grada Mobile, iz države Alabama, iz Sjedinjenih Američkih Država.
Rejnolds Smit Junior bio je stalni glasač Demokratske stranke. Ali, Demokratska stranka iz Alabame previdela je jednu veoma važnu činjenicu kada je imenovala baš tog istog Rejnoldsa Smita Juniora za jedan partijski panel sastanak. A ta činjenica je jednostavna – Rejnolds Smit Junior umro je u novembru, u osamdeset trećoj godini života.
Izvršni direktor Demokratske stranke u Alabami, Džim Sperman, rekao je lokalnim novinarima da je uzrok ove greške u zastarelim podacima kojima su raspolagali. A ko radi – taj i greši, rekli bi ljudi.
Džim Sperman je dodao da je Demokratska partija u Alabami dobila Smitovo ime iz liste kandidata za komisiju okruga Mobil iz 2006. godine, i da su onda uzeli biračke spiskove kako bi proverili da li je aktivni glasač. Izgleda da su i ti birački spiskovi bili iz 2006. godine. To je jedino objašnjenje ove zbrke.
Tema panel sastanka bila je zamena članova lokalnih partijskih izvršnih komiteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.