U trendu

Neobična modna revija

Modna revija na malo drugačiji način – umesto manekenki, ovog puta su se pistom prošetale mačke.
Mačke su bile obučene u razne kostime, od Elvisa do satenskih haljina. Mesto ovog ekskluzivnog dešavanja bio je njujorški hotel "Algonquin".
Ova modna revija bila je dobrotvornog karaktera kako bi se sakupio novac za jednu grupu za životinje. Revija je bila i priređena u čast Matilde, mačke koja stanuje u tom hotelu i koja je upravo napunila 13 godina.
Matilda je deveta hotelska mačka od početka ove tradicije – tridesetih godina prošlog veka, kada je glumica Džoan Barimur usvojila mačka Halmeta.
Matilda je mačka s pedigreom; ima dugačku, svilenkastu dlaku krem boje. Ima i svoj kauč u ulazu u hotel, na kojem voli da se izležava.
Kokteli s nazivima poput "Purr-tini" ili "Pink Pussycat" bili su služeni na ovoj modnoj reviji – 20 dolara za čašu. Među gostima su bili i predstavnici neprofitne organizacije "North Shore Animal League".
Sklonište za životinje, za čije otvaranje je sakupljan novac, pružaće utočište stotinama mačaka koje će čekati na usvajanje.
Sve zadivljujuće kostime na ovoj neobičnoj modnoj reviji kreirala je "Meow Wear", modna kompanija za životinje iz Nju Džersija.
Matilda je postala slavna ličnost u ovom hotelu, a njen rođendan proslavlja se svake godine. Ona dobija i oko 30 mejlova mesečno, na koje odgovara Alis de Almeida, dugogodišnja službenica hotela.
"Mi iz Štutgarta iz Nemačke tvoji smo verni obožavatelji", kaže se u jednom pismu. "Čitali smo o tebi u našim novinama i o prelepom hotelu u kome živiš."

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.