U trendu

Neobični saveti za zdraviji život

Svima su nam poznati uobičajeni saveti za zdrav život: ishrana bogata voćem i povrćem, redovno vežbanje, sedam do osam sati sna, izbegavanje droge, duvana i prevelike konzumacije alkohola. No, evo 10 manje poznatih, interesantnih saveta za kvalitetniji život:

 Upražnjavajte seks – Istraživanja pokazuju da upražnjavanje seksa jednom ili dva puta nedeljno podižu nivo imunoglobina, koji predstavlja prvu liniju odbrane od virusa koji izazivaju kijavicu i prehladu.

Koristite konac za zube – Svakodnevno korišćenje konca za zube otklanja podlogu za razvoj opasnih bakterija, koje mogu dospeti u krvotok i izazvati  infarkt.

Konzumirajte crveno vino – Tokom proteklih 20 godina, medicinski istraživači su zaključili da jedna čaša crvenog vina na dan smanjuje rizik od srčanog udara i infarkta, a da čak pomaže u borbi protiv raka.

Pijte sok od crnog grožđa – Običan, bezalkoholni sok od grožđa ima iste dobrobiti za zdravlje, kao i crveno vino.

 Slušajte muziku – Pokazalo se da muzika smanjuje nivo stresa, snižava krvni pritisak, podstiče koncentraciju i popušta bol. I, da, ne mora da bude klasična!

Boravite u vlažnoj prostoriji – Virusi vole suvoću. Zato je zima sezona prehlade – zbog niskog stepena vlažnosti vazduha. Nabavite osveživač vazduha.

Konzumirajte kafu – Dokaz nije uklesan u kamenu, ali čini se da je kafa dobra u prevenciji dijabetesa, infarkta, kancera i drugih bolesti.

Gledajte komedije – Smeh nije najbolji lek, ali je veoma dobar. Istraživanja pokazuju da podstiče lučenje endorfina, smanjuje napetost, jača imunitet i štiti srce.

Pevajte – Pevanje je aerobna aktivnost, koja podstiče cirkulaciju, osnažuje um, pa čak poboljšava limfni sistem, što pomaže u borbi protiv mnogih oboljenja.

Stvarajte prijatelje – Prijatelji nisu tu samo da vas pokrenu. Pokazalo se da ljudi sa širokim krugom prijatelja žive duže i zdravije živote.Izvor: health24.com

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.