Neodoljivi paketići

Čim se uđe u sobu, čarobno zeleno drvce privlači poglede svih onih koji se nađu u blizini. Nova godina nam je stigla i unela posebno raspoloženje. Svetlost sveća i novogodišnji ukrasi šire posebnu svečanu atmosferu. Miris zimzelenih grančica i zapaljenih sveća dočekuje goste dobrodošlicom.

Ništa nije uzbudljivije tokom najduže noći u godini od svetlosti novogodišnje jelke. Prosto nikada nije dovoljno ukrasnih kugli – lagane, crvene, zelene, zlatne ili srebrne, a mogu se naći i u mnogim drugim bojama i sa različitim motivima. Tu su i tradicionalni motivi, kao što su crvene pečurke koje kao da rastu na granama jelke, Deda Mrazevi, crvena srca, zvezdice ili anđelčići, ali i poneki Sneško. Ispod bogato ukrašenog novogodišnjeg drvceta – brdo poklona raznih oblika i veličina, zavijenih u šarene papire sa raznobojnim mašnama. Ima li lepšeg prizora od ovoga? Poklonima ne mogu odoleti ni deca ni odrasli.

Ipak, pokloni se ne moraju stavljati samo ispod jelke, već se mogu smestiti i u čarapu ili šivenu imitaciju čizme, koja se može okačiti ispred vrata, ispod prozora ili na neko drugo mesto. Na ovakav način sigurno ćete ostaviti utisak na Deda Mraza. On će u nju staviti darove ili poneki slatkiš. Male poklone možete staviti i ispred prozora koji ste već svečano ukrasili. Prozori ukrašeni cvećem detalji su koji mogu ulepšati novogodišnje praznike i upotpuniti prazničnu atmosferu; ne samo na prozorskim daskama već i ispred njih, kao i prostor oko prozora možete ukrasiti po želji. Pored neizostavnog cveća, tu mogu biti i zvezdice i sjajne novogodišnje kugle ili sitni venčići, mini-svećnjaci, kao i mini-pokloni.

Samo pakovanje poklona može predstavljati pravu zabavu. Ipak, poklonima se najviše raduju deca. Zašto toliko volimo poklone? Verovatno je u pitanju ta slatka neizvesnost dok čekamo da ih otvorimo i saznamo šta smo to dobili – tom osećaju niko ne može odoleti.

Kada sat otkuca ponoć, dođe trenutak koji su svi iščekivali, a to je otvaranje poklona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.