U trendu

Neverovatno: Pet plaćenih ubica unajmili jedan drugog, završili svi na sudu

Skoro pa neverovatna scena dogodila se u Kini, kada je pet plaćenih ubica izvedeno pred sud da bi im se sudilo za pokušaj ubistva, prenose mediji. Ono što ovaj slučaj čini sličnim nekom scenariju iz komičnog filma je da je svaki ubica iznajmio ovog drugog da izvrši posao.

Prvo je kineski biznismen Tan Juhui unajmio plaćenog ubicu kako bi eliminisao svog poslovnog konkurenta Vei Mua.  Juhui je za ovaj posao ubici Si Guanganu ponudio oko 250 hiljada evra.

Zatim je Guangan unajmio Moa Tainsianga i ponudio mu pola ove sume da izvrši ubistvo. Tainsiang je unajmio Janga Kangšenga i ponudio mu 50.000 evra za egzekuciju, Kangšeng je unajmio svog imenjaka Guanšenga, koji je na kraju unajmio Linag Siansija, ponudivši mu nešto manje od 10 hiljada evra.

Videvši koliki mu je „ugovor za egzekuciju“, Siansi se naljutio i obavestio Vei Mua šta mu se sprema, a potom se i prijavio policiji.

Celi slučaj datira još iz 2013. godine, kada su se dvojica kineskih biznismena sporečkala oko jedne nekretnine.

U suđenju koje je trajalo tri godine, sud je ovih dana osudio sve učesnike ovog slučaja, i Tana kao nalagodavca i plaćenike kao potencijalne izvršioce, za pokušaj ubistva i osudio ih na od dve do pet godina zatvora.

Koliko god da je slučaj bio ozbiljan, ni kineski mediji nisu ostali otporni na to da celu situaciju opišu kao komediju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.