U trendu

Neviđena sramota: Zbog ovoga je direktor turnira izbacio devojčicu sa takmičenja (foto)

Jedna 12-godišnja malezijska devojčica morala je da napusti šahovsko takmičenje jer je njena haljina, prema mišljenju organizatora, bila prekratka i previše izazovna.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154911094121281&set=a.74549166280.97805.738861280&type=3&theater

„Majka joj je bila tamo i nije mogla da veruje, devojčica je mislila da je nešto pogrešila. Grozno je kako su se ponašali prema njoj, direktor turnira nije joj dao da se takmiči“, tvrdi njen trener Kaušal Kandar, koji je i objavio fotografiju haljine koja je postala nepoželjna na nacionalnom prvenstvu.

„Pogledajte, zbog ovog je direktor turnira maltretirao devojčicu koja je prvakinja u svojoj regiji i koja je sa svojom majkom potrošila dosta novca kako bi došla na ovaj turnir i uplatila kotizaciju“, napisao je.

Dodao je da više od 20 godina igra šah u Maleziji i da nikad nije doživeo nešto slično.

„Ovo je neviđena sramota. Kasnije je jedan sudija prišao devojčici i pokušao da se izvini, ali nije mogao da promeni odluku jer je doneo direktor turnira. Majka devojčice dan kasnije ga je nazvala, a on se pravio blesav, ali na kraju je priznao da je to njegova odluka. Obećao je da će je nazvati da se vrati, ali nije“, ispričao je Kandar, koji će se obratiti i advokatima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar