U trendu

Ni sir, a ni čokolada: Na ovaj specijalitet Švajcarci su najponosniji

Toblerone, sir i skijanje su nešto zbog čega su Švajcarci ponosni na svoju zemlju. Međutim, stari Švajcarci koju čuvaju svoju tradiciju kažu: „Ko ne želi da doručkuje bar jedan rosti neka prvi baci kamen!“

Rosti – švajcarski doručak

Delimo sa vama recept za pripremu švajcarskog specijaliteta koji možete svakog dana probati u našem AVIA Bistro-u i na koji smo super ponosni. Dođite i uverite se zašto! 😊 #švajcarskidoručak #rosti #AVIABistro #doručak #naputu #restoran #novisad

Posted by AVIA Bistro Srbija on Monday, July 6, 2020

Rosti je bio doručak farmera u kantonu Bern, kojima je bilo potrebno mnogo energije, prvobitno se pravio sa hlebom, a danas sa krompirom.

Jelo se sastoji  od velike količine prethodno kuvanog krompira. Kuvani krompir iseče se na tanke kriške, od kojih se prave male tortilje različitih veličina, a zatim prže na ulju sa lukom, slaninom i otopljenim puterom. Može se napraviti i od svežeg krompira, koji se izrenda, ocedi i prži na tiganju na puteru.

Kao i na sve u Švajcarskoj, uvek možete dodati sir.

Može se naći u restoranima i na uličnim tezgama. Zanimljiva činjenica je da su Švajcarci krompir, tek kad je stigao u Evropu, držali u kući kao dekorativni predmet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.