U trendu

Nikad ne bacajte: Iskoristio staru avionsku kartu – nakon 19 godina

Nema ništa gore nego pronaći vaučer ili poklon bon koji je istekao i ne može se više iskoristiti. Uglavnom ostanemo zatečeni i razmišljamo o tome što smo sve mogli da kupimo ili gde smo mogli da odemo, ali Džonu Vokeru se ipak posrećilo.

Kako prenose mediji u regionu, dok je čistio prostor ispod kreveta, pronašao je avionsku kartu koju je kupio 1999. godine kada je planirao da ode na šogorovo venčanje. Spletom okolnosti ipak nije otišao. Tada je aviokompaniji poslao e-mail i tražio povrat novca, ali su mu odgovorili da to nije moguće. Umesto toga, preporučili su mu da kartu sačuva i iskoristi je za putovanje neki drugi put. Ujedno, rekli su mu da je karta ‘iskoristiva zauvek’.

Naravno, nisu mislili da će je čuvati 19 godina. 

Dok je generalno čistio stan, pronašao je kutiju sa starim dokumentima među kojima je bila i karta. Nazvao je aviokompaniju, išao je od kancelarije do kancelarije, ali nitko nije znao što da učini s toliko starom kartom. Pogotovo, što papirnate karte ne koriste već 10-ak godina.

Korisnička služba nazvala ga je nakon par dana i objasnila mu da je kompanija United Airlines 2002. bankrotirala te da su sve takve karte postale bezvredne, pa i njegova ‘zauvek iskoristiva’.

Ipak, kompanija mu je, zbog bizarne situacije, ipak odlučila da da zamensku kartu, odnosno vaučer u vrednosti te karte. Jedino što je trebao je poslati im svoju kartu poštom, a elektronski vaučer dobio je na e-mail.

Voker još ne zna kuda želi da putuje s novim vaučerom, piše Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.