Nikako u mašinu: Magično sredstvo za bele patike već imate u kuhinji

Bele patike su nezaobilazan deo svake letnje odevne kombinacije, a otkako su se pravila u modi promenila možete ih nositi i uz elegantan sako. Dakle, neophodne su vam. Ipak, svi dobro znamo koliko je veliki problem kada se bele patike isprljaju.

Nije lako očistiti ih da ponovo povrate belinu, a pranje i sušenje u mašini za veš ne dolaze u obzir čak ni na najnežnijem programu jer patike mogu da promene oblik.

Pomoć iz kuhinje

Sirće je čarobno sredstvo za uklanjanje fleka. Umočite krpu u njega i nežno trljajući obrišite čiste patike. Možete izmešati sirće, vodu i kašičicu sode bikarbone, da smesa bude gusta. Staru četkicu za zube natopite ovom smesom i dobro istrljajte patike.

Beli lak za nokte

Oštećene delove na patikama, ogrebotine i male nabore najbrže možete popraviti belim lakom za nokte. Tako ćete u sekundi sakriti oštećenja i osvežiti im izgled.

Šampon i topla voda

Ako ste slučajno stali u ulje od automobila ili po patikama prosuli neku drugu masnu tečnost, problem ćete lako rešiti šamponom i toplom vodom. Istrljate fleku starom četkicom za zube i patike će biti kao nove, prenosi Lepaisrećna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.