U trendu

Njujork: Pogrebno utvrdilo da žena diše 3 sata nakon što je proglašena mrtvom

NJUJORK – Radnici pogrebnog preduzeća u Njujorku utvrdili su da žena (82), koja je proglašena mrtvom u domu za stare, diše i to tri sata nakon što je prebačena iz doma, saopštile su lokalne vlasti.

Žena je proglašena mrtvom u domu za stare „Voters edž riheb“ na Long Ajlendu u subotu u 11.15, navela je policija okruga Safolk.

Ona je potom prebačena u pogrebno preduzeće „Dejvis fjuneral houms“ u 13.30, ali je utvrđeno u 14.09 da diše, preneo je AP.

Njeno ime nije objavljeno, a čim su radnici shvatili da diše, ona je hitno prebačena u bolnicu i do danas nije bilo poznato njeno zdravstveno stanje.

Prerano proglašena smrt dogodila se nakon sličnog incidenta u Ajovi ove godine, gde je dom za stare takođe proglasio ženu mrtvom, zbog čega je kažnjen sa 10.000 dolara.

Vlasti Ajove su saopštile da žena (66) proglašena mrtvom 3. januara u „Glek ouks Alćajmer spešl ker centru“ u Urbandejlu, gde je ležala.

Ona je stavljena u mrtvačku vreću i prebačena u pogrebni dom „Enkeni fjuneral houm i krematori“, gde su radnici videli da diše i pozvali hitnu pomoć.

Ona je potom vraćena u bolnicu, ali je preminula 5. januara.

Slučaj iz Njujorka predat je državnom tužiocu radi istrage, saopštila je policija.

AP navodi da je poslao mejl staračkom domu, tražeći komentar, a osoba koja se javila na telefon spustila je slušalicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.