U trendu

Nova studija razotkriva ko je zavisniji od interneta – muškarci ili žene? Rezultati će vas iznenaditi!

Nova istraživanja otkrivaju dinamiku korišćenja interneta među polovima, donoseći zanimljive uvide u njihove navike i prioritete.

Umesto da se fokusira na klasične aspekte upotrebe interneta, poput društvenih mreža i komunikacije, istraživanje koje je sprovela fondacija „Good Things“ bavilo se važnošću interneta u svakodnevnom životu. Rezultati su bili intrigantni: jedan od deset ispitanika radije bi smanjio potrošnju hrane ili grejanja nego se odrekao pristupa internetu!

Što se tiče raspodele vremena provedenog na mreži, žene su pokazale veću prisutnost, provodeći gotovo polovinu svog budnog vremena na internetu. Interesantno je da većina njih preferira korištenje mobilnih telefona za pristup internetu u odnosu na bilo koji drugi uređaj.

U proseku, žene su online 7,7 sati dnevno, što je malo više od muškaraca koji provode 6,6 sati online svakog dana. Ovi podaci jasno ukazuju na važnost interneta u svakodnevnom funkcionisanju, naročito u doba kada mnogi osećaju pritisak zbog rastućih troškova života.

Izveštaj ističe i da bi bez interneta skoro polovina ispitanika imala problema s upravljanjem finansijama domaćinstva, dok bi četvrtina njih imala poteškoća s plaćanjem računa. WhatsApp, Facebook, poslovne aktivnosti i e-pošta dominiraju kao glavni razlozi za online aktivnosti među ispitanicima.

Interesantno je i da su navike korištenja interneta različite među različitim generacijama. Dok generacija Z najviše koristi TikTok, Instagram je omiljena platforma među milenijalcima, dok je WhatsApp najčešće korišten među pripadnicima generacije X.

Izvršna direktorica fondacije „Good Things“, Helen Milner, istakla je kako ova istraživanja naglašavaju ne samo važnost pristupa internetu u današnjem društvu, već i potrebu za njim kao osnovnim ljudskim pravom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar