Novac na vetru

Moskovska policija jurila je novčanice koje je nosio vetar. I to se dešava. Hajde da vidimo i kako.
Jedan ruski državni zvaničnik osumnjičen za primanje mita bacio je deset miliona rubalja (što je oko 335.000 dolara) iz svog automobila nakon što ga je policija pojurila. U toj jurnjavi osumnjičeni je slupao svoj automobil na prometnom moskovskom autoputu.
Dok ga je jurila policija, Boris Simonov, zvaničnik Savezne agencije za ribarenje, slupao je svoj kadilak i pri tom bacio deset miliona rubalja kroz prozor, izveštavaju lokalni mediji. Izgleda da je sav novac odleteo u vetar.
Prvi program ruske državne televizije prikazao je novčanice velikih apoena i policajce kako ih sakupljaju i bacaju u kartonsku kutiju pored autoputa u južnom delu centralne Moskve.
Predstavnik za štampu iz ruskog istražnog odbora izjavio je da je Roman Postnikov, šef Borisa Simonova, koji je bio zadužen za nadgledanje dveju moskovskih reka, uhapšen pod sumnjom da je krivotvorio ugovor koji dopušta ribarskim kompanijama da posluju bez odgovarajućih dokumenata.
Boris Simonov i njegov šef Roman Postnikov biće u dvomesečnom pritvoru dok traje zvanična istraga, izjavili su zvanični predstavnici istražnog odbora.
Dmitrij Medvedev, predsednik Rusije, obećao je da će se pozabaviti ovim problemom, ali analize pokazuju da se malo toga izmenilo otkako je on na položaju od maja 2008. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.