U trendu

Nove mere i 30 evra: Šta su Srbi najviše tražili na internetu u 2021. godini

Kompanija „Gugl“ tradicionalno je objavila listu najpretraživanijih pojmova koji su bili u centru pažnju srpskih korisnika u 2021. godini. Na listi su i sportisti koje smo najviše „guglali“ ove godine, ali i najpretraživaniji televizijski program.

Nove epidemijske mere, kao i prijava za dobijanje 30 evra, najviše su interesovale građane Srbije u 2021. godine, sudeći prema Guglovoj tek objavljenoj listi, dok se pojam Krizni štab nalazi na trećem mestu.

Čuveni pevači Marinko Rokvić i Đorđe Balašević, koji su ove godine preminuli, takođe su u top pet pojmova koji su pretraživani na Guglu u Srbiji.

Kada je reč o televizijskom sadržaju, Gugl je u tu kategoriju uvrstio serijski i rijaliti program koji je najviše zanimao naše građane.

Serije „Crna svadba“ zauzela je prvo mesto u pretraživanju u Srbiji u 2021. godine, dok su serije „Kalkanski krugovi“ i „Tajne vinove loze“zauzele četvrto, odnosno peto mesto.

Na drugom mestu u ovom delu liste je Zadruga 5, dok je južnokorejska Netfliksova serija Squid Game, planetarno popularna, na trećem mestu.

Prvi na Guglovoj listi u kategoriji sportista i sportistkinja je teniser Novak Đoković, zatim sledi olimpijska šampionka Milica Mandić, dok je na trećem mestu danski fudbaler Kristijan Erikson.

Od srpskih sportista u prvih deset najpretraživanijih na Guglu u Srbiji ove godine su i odbojkašica Tijana Bošković (peto mesto), atletičarka Ivana Španović (šesto), zlatna karatistkinja Jovana Preković (osmo) i fudbaler Aleksandar Mitrović (deseto).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar