U trendu

NOVI TESLA: Trinaestogodišnji dečak napravio izum koji je ZAPANJIO svet! (video)

Njegov pronalazak podseća na Tesline kalemove i radi po istom principu.

„Zvuči čudno, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti sa razlogom“, kaže Maks Logan, 13-godišnji dečak koji je napravio uređaj koji generiše besplatnu energiju, a javnost ga već upoređuje sa velikim vizionarom Nikolom Teslom i nazivaju ga njegovim naslednikom.

Njegov pronalazak podseća na Tesline kalemove i radi po istom principu koji je davno opisao Nikola Tesla. Ono po čemu se ovaj uređaj izdvaja je činjenica da je veoma jednostavan – prikuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u električnu energiju koja se može koristiti za napajanje električnih uređaja.

Maks je dizajnirao ovaj izum u očevoj radionici, koju je pretvorio u laboratoriju, sa materijalima koje je kupio za samo 15 dolara i dokazao da njegov uređaj može da napaja seriju LED svetala, što se vidi na priloženom snimku:

Od konzerve za kafu, žice, dva namotaja i kašike, Maks je napravio elektromagnetni sakupljač energije koji može da oseti radio talase, toplotnu i statičku energiju i sve to pretvori u upotrebljivu električnu energiju.

„Ova žica uzima energiju iz vazduha, i unutar limenke kafe tu struju možemo pretvoriti iz naizmenične u jednosmernu“, objašnjava mladi genije.

Maksovo dostignuće je zaista impresivno, skoro isto koliko i činjenica da Teslina dela i dan danas inspirišu mlade generacije pronalazača.

Doduše, Maksu je veoma čudno zašto je nekim Teslinim idejama trebalo 75 dugih godina da dođu do mejnstrim medija.

„Moj cilj je da pomognem svetu. Želim da izgradim budućnost u kojoj svi ljudi mogu da budu srećni i bezbedni“, kaže Maks.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.