Od antike do moderne istorije na Viasat History

U septembru vam Viasat History kanal prikazuje selekciju interesantnih dokumentarnih emisija koje pokrivaju periode od antike do moderne istorije.

Egipat

Svake subote do 9. oktobra u 20.00 časova. Fokusirajući se na tri najbitnija otkrića iz starog Egipta, ovaj serijal putuje kroz vreme uz Hauarda Kartera, koji je pronašao grobnicu Tutankamona, velikog Belzonija i njegova otkrića iz vremena Ramzesa II i Šampolionovo čitanje hijeroglifa. Pridružite se ovim istraživačima u otkrivanju tajni još neshvaćenog sveta. Istražite mitove i istine iza jedne od najbitnijih civilizacija u istoriji – antičkog sveta koji je umalo nestao u pesku.

Slika devojčice sa napalmom

Godine 1972. jedna fotografija pronela se celim svetom: devetogodišnja devojčica iz Vijetnama Kim Fuk trči u pokušaju da spasi svoj život. Njeno lice – slika bola. U pokušaju da pobegne od napalm bombe koja je uništila njeno selo, pretrpela je teške opekotine. Fotograf „Asošijeted presa“ Nik Ut dobio je  Pulicerovu nagradu za ovu fotografiju – i spasao devojčicin život. On ju je odneo u najbližu bolnicu i zahvaljujući publicitetu koji je dobila zbog ove fotografije, odvedena je u specijalnu kliniku u Sajgonu. Emisija vam donosi priču ove svetski poznate fotografije i demostrira kako samo jedna slika može promeniti živote svih učesnika.

Dan kada je umro Džejms Din

Četvrtak, 30. septembar u 22.00 časa. Obeležavanje pedesetpetogodišnjice smrti Džejmsa Dina. Džejms Din je legenda. Više od pola veka nakon njegove pogibije u automobilskoj nesreći nadomak malog grada u Kaliforniji, on je i danas najprodavaniji lik u svetu. Prikazujemo vam neverovatnu priču o njegovom automobilu i istražujemo kako se 30. septembra 1955. godine završio život najveće zvezde Holivuda. Porodica i prijatelji daju nam uvid u Dinovu kontroverznu trkačku karijeru i ljubav prema brzoj vožnji. Moderna tehnologija pruža nam detaljniji uvid u tragičan događaj koji je ubio zvezdu i napravio legendu.

Kontaktirajte svog kablovskog operatera i tražite kanal Viasat History.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.