Oglasila se porodica Dejvida Bouvija: „Dirnuti smo i zahvalni na podršci fanova“

Porodica Dejvida Bouvija objavila je da planira privatni oproštaj od svog „supruga, oca i prijatelja“, koji je preminuo pre manje od nedelju dana, zahvalivši se svim njegovim obožavaocima na brojnim izrazima podrške.

Izjava porodice objavljena je na službenoj Bouvijevoj Fejsbuk stranici, pošto su britanski mediji objavili da je muzička legenda, po sopstvenoj želji, već kremirana u Njujorku, bez prisustva porodice i prijatelja. Niko iz njegove porodice to nije ni potvrdio ni negirao. „Porodica Dejvida Bouvijua trenutno je angažovana na organizaciji privatne ceremonije u spomen na voljenog supruga, oca i prijatelja“, kaže se u izjavi. Nije objavljeno gde i kada će se održati.

„Još jednom molimo da se u ovom tužnom trenutku poštuje naša privatnost. Dirnuti smo i zahvalni na ljubavi i podršci koja nam stiže iz celog sveta“, objavila je porodica.

Bouvi je umro nakon što se godinu i po u tajnosti borio sa rakom jetre. Tri dana pre smrti objavio je album „Blackstar“.

Napisao nove pesme: Bouvi je planirao još jedan album, nije mislio da će tako brzo da umre

Dejvid Bouvi je neposredno pre smrti napisao pet novih pesama i planirao je još jedan album, otkrio je njegov producent Toni Viskonti.

Viskonti je u intevjuu za američke medije otkrio da je sa slavnim muzičarem poslednji put razgovarao samo nedelju dana pre njegove iznenadne smrti i tvrdi da Bouvi nije bio svestan da mu je ostalo tako malo vremena. Iako je znao da je teško bolestan, davao je sve od sebe da snimi još jedan, poslednji album.

„U poslednjim danima života je napisao pet novih pesama i napeto je iščekivao trenutak kada će ih snimiti. Planirao je novi album i obojica smo zbog toga bili uzbuđeni. Mislili smo da ima još barem par meseci vremena“, rekao je producent albuma Blackstar, koji je objavljen na Bouvijev 69. rođendan.

Samo dva dana kasnije Bouvi je ipak izgubio bitku za život.

„Taj ponedjeljak je najgori dan mog života“, priznao je Viskonti, koji je sa kultnim muzičarem prvi put sarađivao još 1969. na albumu Space Oddity.

Viskonti je takođe rekao da se Bouvijevo zdravstveno stanje poboljšalo sredinom 2015. godine, ali u novembru su stvari krenule u lošem smeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.