U trendu

Ona je Liza, a njen slavni i bogati otac je uporno odbacivao

Stiv Džobs je u ljubavnoj vezi sa Krisen Brenan dobio kćerku Lizu Brenan-Džobs. Upoznali su se 1972. u srednjoj školi i ubrzo se zaljubili. Iako su bili zajedno šest godina, Stiv je ostao zatečen činjenicom da je Krisen trudna pa je očinstvo negirao, navodeći da je možda detetov otac neko drugi.

Devojčica Liza se rodila 17. jula 1978. i Džobs nije bio prisutan. Stigao je nakon nekoliko dana od porođaja, pomogao joj da odabere ime i otišao. Tvrdio je da je sterilan i neplodan.

– Nije želeo da ima nikakvog posla ni sa Lizom ni sa mnom – izjavila je Krisen, koja je sama odgajala kćerku.

Stiv je devojčicu priznao tek godinama kasnije – nakon DNK dokaza da je on zaista otac. Na sudu se izvlačio činjenicom kako je „sterilan i neplodan“. Tu se često povlači paralela između Stiva i njegovog oca, koji je njega takođe odbacio.

Svoj prvi računar nazvao je Liza, dugi niz godina tvrdeći kako to nema veze sa njegovim navodnim detetom. Prema zaposlenima Apple-a, LISA je bila skraćenica za „Local Integrated System Architecture“ – odnosno da su dobili za zadatak da smisle akronim kako ne bi ispalo da je kompjuter nazvao po detetu.

– Naravno da je računar dobio ime po mojoj kćerki – priznao je kasnije piscu njegove biografije, Valteru Ajzaksonu.

Sudskom odlukom o očinstvu Stiv je morao da plaća 385 dolara meseno alimentacije, što je Džobs sam kasnije povećao, na za njegovo bogatstvo mizernih 500 dolara. Ipak, ulagao je u ono što je verovao – Lizino obrazovanje i u domu u kom su živele ona i majka nisu morale da plaćaju stanarinu.

Liza se prvi put susrela sa svojim ocem 1986. – Moj je otac bio bogat i poznat i kako sam ga upoznavala, upoznavala sam i ceo jedan novi svet. Odlazila sam na odmore s njim, a kasnije smo čak i živeli zajedno nekoliko godina – otkrila je Liza.

Ona je diplomirala novinarstvo na Harvardu 2000. godine i danas piše za Vogue i O magazin.

https://twitter.com/AllKaulitz/status/716348588440158208

– Voleo bih da sam se poneo drugačije. Tada nisam mogao da vidim sebe kao oca i nisam mogao sa tim da se suočim. Pokušao sam da učinim pravu stvar, ali da sam imao još jednu priliku da se vratim se u prošlost, sve bi bilo drugačije – priznao je Džobs svoje greške iz mladosti.

Ipak, Stiv je kasnije svoje greške ispravio i postao dobar roditelj. Sa Loren Pauel venčao se 1991. godine, a u tom braku dobio je još troje dece, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar