U trendu

Optička iluzija koja je zaludela sve: Možete li da vidite mačku na slici? (VIDEO)

Na internetu se pojavila nova optička iluzija koja zbunjuje mnoge ljude.

Optičke iluzije deluju tako što prevare naš mozak da vidi nešto što nije u skladu sa stvarnošću. One koriste različite tehnike, kao što su perspektiva, boja, kontrast i geometrijski oblici, kako bi stvorili sliku koja zbunjuje naš vizuelni sistem.

Na Internetu se pojavila nova optička iluzija koja zbunjuje mnoge ljude. Na ilustraciji se vidi žena koja nosi haljinu sa keceljom preko nje. Jedna ruka joj je na boku, a drugom drži metlu. Na podu se nalazi kofa, a u pozadini su vrata sa izrezom u obliku dijamanta i zavese u tri različite boje preko prozora. Na vrhu slike piše „Vidite li mačku?“. Ilustracija je podeljena na društvenim mrežama, pri čemu je glavni zadatak bio pronaći skrivenu mačku, a o tome je pisao i San, a prenosi Srećna Republika.

@thekittrells

he still cant see the cat. #coupleschallenge #couplestiltok #riddles #trickquestion #challange #fyp

♬ original sound – Colbey & Damian

Iako se za ovakve iluzije pretpostavlja da će mačku navodno videti jedino oni koji su najinteligentniji, prema komentarima sa društvenih mreža jasno je da je retko ko uopšte primetio nešto što liči na mačku i to tek kada je rešenje otkriveno. Ljudi su priznali da su postajali sve više frustrirani što nisu mogli da pronađu mačku.

„Super, i dalje ne mogu da vidim mačku“, „Nema mačke“, „Nisam mogao da je pronađem… Nikada nisam voleo mačke“, „Kako bi je iko pronašao?“, „Izuzetno je teško“, „Nisam znala da će mi zaista trebati četiri godine da rešim ovu misteriju“, „Zašto ne mogu da pronađem ovu prokletu mačku“, bili su neki od komentara.

Tek kada je otkriveno rešenje, pojedini su se složili da bi to mogao da bude zadovoljavajući odgovor. A, mala pomoć bi bila da obratite pažnju na prostor oko žene….

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.