U trendu

Ovo je najopasnije jelo na svetu: Ako se ne pripremi kako treba i ne pojede na vreme, gotovi ste

Kada je u pitanju smrt uzrokovana hranom do nje dolazi uglavnom zbog gušenja ili nekog teškog trovanja, ali jedan specijalitet je toliko opasan da, ako se ne pripremi i ne pojede na pravilan način, može rezultirati strašnom smrću.

Jedno korejsko jelo, poznato kao ‘sannakji’, jede se dok je još živo. To je hobotnica koja je pripremljena na način da se još uvek mrda kada se posluži, prenosi Klik.hr.

Dok je hobotnica živa, iseče se na komade i odmah posluži. Kao što svi znamo, hobotnice imaju sisaljke na svojih osam pipaka, tako se stvorenja mogu osloboditi iz tegle i popeti se uz ivice visokih posuda.

Zapinje u grlu

Ove sisaljke mogu biti aktivne i nakon što se jelo posluži, što znači da su neki gosti umrli dok su jeli jer su im komadi zapeli u grlu. Ali ne brinite, ako se pravilno pripremi, ovo opasno jelo može biti bezbedno za konzumaciju. Najpre se s pipaka uklanja sluz jer nije prijatno jesti je, a zatim se seku na sitne komadiće koji neće začepiti disajne puteve gostiju restorana, rekao je nutricionista za Insider. To zatim pomaže da se smanji opasnost od gušenja sannakjijem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar